Fysik

elektromagnetisme på høj niveau

24. marts 2010 af Smail K (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej, jeg har en opgave her som jeg ikke kan enes med.

en elektron med ladning q = -e og masse m bevæger sig i et område hvor der er magentiske og elektrisk felt. begge felter er konstante. felterne er rettede langs z aksen, og de er homogene.  vi er i et retvinklet koordinatsystem hvor B = B_0 *z 

 dvs B er det magnetiske felt som  har en enhedsvektor i z-retning og sammen med elektriske felt E = E_0 *z

til tiden t = 0 er elektronen i punktet (x,y,z) = (d,0,0) og har hastighed v = (0, V_0, 0) hvor d og v > 0 . 

så skal jeg opskrive kraften på elektronen til t = 0. jeg ved at det er lorenz kraften F = q*v x B

og jeg ved at svaret er F = (-e*v*B, 0 , -e*E), men ved ikk hvordan man kommer frem til svaret, er der nogen der kan hjælpe med det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af peter lind

v×B = (0, v, 0)×(0, 0, B) = (v*B, 0, 0), så -e(E+v×B) = -e( (0,0, E)+ (v*B, 0, 0) )


Svar #2
24. marts 2010 af Smail K (Slettet)

v×B = (0, v, 0)×(0, 0, B) = (v*B, 0, 0)

hvordan kan du udlede det. især  (0, 0, B). hvor ved du det fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2010 af peter lind

Det fremgår af opgaven at B feltet er langs z-aksens retning ligesom E feltet.


Skriv et svar til: elektromagnetisme på høj niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.