Matematik

funktioner

24. marts 2010 af Tsubasa (Slettet)

f(x) = -x2 +4x + 2

hvordan bestemmer man tangent ligning for grafen i punktet (6,-10)

f(x) = ln x - 3x, x>0

Hvordan kan man se, at denne funktion har maksimum? Og hvordan finder man maksimum?

Jeg er helt lost :( Håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af mathon

     find f '(x)
                  beregn f '(6)

indsæt i tangentligningen

           y = f '(6)·(x-6) - 10


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2010 af peter lind

Tangentligningen for en graf til funktionen f(x) i punktet (x0, f(x0)) er  y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) =0. Skal der være lokalt maksimum for en funktion f(x) i x0 skal f'(x)  variere + 0 - i punktet


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.