Fysik
kinetisk energi
22. februar 2005 af
ChristinefraCG (Slettet)
Hey, jeg har et lille problem med at finde den kinetiske energi.
jeg ved at et tog vejer 250tons, kører 150km/h.
jeg kender godt formlen:
Ekin = ½m*v2
men jeg kan ikke lige få det til at passe, jeg ved resultatet er 217MJ, men kan ikke komme frem til det. nogen der kan hjælpe?
jeg skal også sige hvilken bremselængde jeg ville vælge hvis jeg var tog føre, men ved ikke lige hvordan jeg skal regne det ud, hvis nogen vil hjælpe vil jeg være glad, helst ikke kun et resultat, tak :-)
jeg ved at et tog vejer 250tons, kører 150km/h.
jeg kender godt formlen:
Ekin = ½m*v2
men jeg kan ikke lige få det til at passe, jeg ved resultatet er 217MJ, men kan ikke komme frem til det. nogen der kan hjælpe?
jeg skal også sige hvilken bremselængde jeg ville vælge hvis jeg var tog føre, men ved ikke lige hvordan jeg skal regne det ud, hvis nogen vil hjælpe vil jeg være glad, helst ikke kun et resultat, tak :-)
Svar #1
22. februar 2005 af Waterhouse (Slettet)
Du skal huske at omregne til SI-enheder. :)
250 tons = 250.000 kg
150 km/h = 41.666.. m/s
Prøv at sætte dem ind.
250 tons = 250.000 kg
150 km/h = 41.666.. m/s
Prøv at sætte dem ind.
Skriv et svar til: kinetisk energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
