Matematik

mat. rettelse. cos.relationerne

24. marts 2010 af Fremder (Slettet)

I trekant ABC betegnes skæringspunktet mellem siden a og vinkelhalveringslinjen vA med D. Det oplyses, at <A=66, c=4,7 og vA=3.9

a) Tegn en model af trekanten og bestem IBDI.

b) Bestem vinkel B og vinkel C

A:  hr tegnet, jeg vil finde længden af BD vha. cos.relationerne. dvs:

b^(2)=a^(2)+c^(2)-2*a*c*cos(66)

a=3,9
c=4,7

jeg får den b^2=22.38 ? kan det passe? skal man så tage kvadratrod af de 22.38 ??

B:

er lost!

plz hjælp! skal afleveres her snart.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af Isomorphician

a)

|BD|2 = |AD|2 + c2 - 2*|AD|*c*cos(A/2)

b)

|vA|2 = c2 + |BD|2 - 2*c*|BD|*cos(B), isoler B.


Svar #2
24. marts 2010 af Fremder (Slettet)

Mener du sådan ?? A:  

(3.9)^(2)+(4.7)^(2)-2*3.9*4.7*cos(((3.9)/(2)))   det giver 0.6 ?:S:S


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2010 af Isomorphician

cos(66°/2)

ikke

cos(3,9/2)


Svar #4
24. marts 2010 af Fremder (Slettet)

Ok. det giver 6.55 ? kan det passe ? er det så længden af BD = 6,55?? eller skal jeg tage kvadratrod af det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2010 af Isomorphician

Kvadratroden skal tages.


Svar #6
24. marts 2010 af Fremder (Slettet)

solve(a^(2)=(4.7)^(2)+(2.56)^(2)-2*4.7*2.56*cos(b),cos(b)) ??
er det sådan man gør. ?? den vil ikk:S


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. marts 2010 af Isomorphician

Har ikke en lommeregner som din.

(og du kan erstatte a2 med 3,92)


Skriv et svar til: mat. rettelse. cos.relationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.