Matematik

forskrift for eksponentiel funktion

24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

Jeg har lavet opgaven, men vil gerne være sikker på om den er rigtig. Nogen der kan hjælpe?

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses, at f(4)=3 of f(6)=27.

Bestem forskriften for f.

Udfra oplysningerne har vi to punkter:  (4,3) og (6,27)

Finder a:

a=x2-x´1* √y2/y1

a=6-4√27/3 =  6

Finder b:

b=y1/ ax1

b= 3/64 = 3/1296

Forskriften er derfor:    f(x)=3/1296 * 6x


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af Boel22 (Slettet)

Det ser rigtigt ud :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2010 af Booklover (Slettet)

For mig at se, ser det ganske rigtigt ud - ville dog lige udregne b lidt mere nøje (altså finde kommatallet når du dividerer 3 med 1296).


Svar #3
24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

ok tak :-)


Svar #4
24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

Men det er uden hjælpemidler så er det ikke fint nok hvis jeg bare skriver det sådan? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2010 af Booklover (Slettet)

Ja - selvfølgelig! Det er måske lidt meget at forlange, at du også finder kommatalsværdien så :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2010 af Marlenemohr (Slettet)

 Jeg vil mene at din a er forkert. 

=6-4√27/3=3


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2011 af CasperMa (Slettet)

6-4=2

27/3=9

√9=3

Derfor bliver hans a=2*3=6, så den er altså ikke galt


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. marts 2011 af Jolle1992 (Slettet)

#6 Grunden til at du får 3 er at Rasie har glemt en parantes uden om (x2-x1). Hvis denne parantes er der,  giver det 6, som forklares i #7


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. marts 2011 af NNilsson (Slettet)

Jeg sidder lige med den samme opgave :)

Hvordan kan du få det til 6?

Hvorfor er det 2*3? - hvor kommer 2-tallet fra? Det er

Jeg kan kun få det til at blive a=3

--------------

(x2-x1)√(y2 / y1)

(x2-x1) = 6-4 = 2 

derfor har vi at:

√(y2/y1)
 

√27/3 = √9 = 3

a = 3

Og b finder du ved at indsætte et punkt og din værdi for a i f(x):

y0=b*aXo

3=b*34

3/3^4=b

1/27=b

f(x)=1/27*3x

Right?


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. marts 2011 af mathon

            y2/y1 = aΔx

            a = (y2/y1)1/Δx

            a = (27/3)1/2 = 91/2 = 3

            b = 3·3-4 = 3-3    

            f(x) = 3-3·3x

            f(x) = 3x-3                          ( identisk med     f(x) = (1/27)·3x )


Skriv et svar til: forskrift for eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.