Matematik

Funktion.

24. marts 2010 af hejhej16 (Slettet)

Hej alle. Jeg har en opgave, hvor jeg slet ikke ved hvad jeg skal gøre.

kan nogen hjælpe?

En funktion f er givet ved regneforskriften f(x)=2x^2/x^2-9

.
a) Brug en analytisk metode til at bestemme funktionens definitionsmængde.
Tegn grafen for f med Nspire.
b) Brug en grafisk metode til at bestemme funktionens værdimængde.
c) Bestem f (0) .
d) Løs uligheden f ( x) ³ 5.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af Muddiboy (Slettet)

a) Du skal tænke på at man ikke kan dele med 0! tælleren kan antage alle værdier, men nævneren må ikke blive 0 da dette ikke er defineret!

Dvs, x^2-9=0 ved x=3 og x=-3

Altså kan du konkludere at DM(f(x))=R pånær {x=-3 og x=3}!

b) Værdi mængde kan du se når du plotter funktionen! Det vil være givet ved [mindste punkt ; største punkt] på y-aksen selvfølgelig.

c) f(0) =0 da tælleren bliver 0

d) jeg er usikker på hvad der står? :S


Svar #2
24. marts 2010 af hejhej16 (Slettet)

Sorry..

d) f(x)=≥5


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2010 af Muddiboy (Slettet)

aha du skal bestemme for hvilke x værdi at f(x)=5 ? eller f(x) er lig med eller større end 5?


Skriv et svar til: Funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.