Fysik

hjælp til en opgave hvor hastighed skal findes

25. marts 2010 af klinki (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg kan ikke se hvordan denne opgave skal løses:
 

en træklods med massen 0,85 kg ligger i hvile på et underlag, hvor friltionskoefficienten μ = 0,25. et projektil med massen 0,005 kg skydes ind i træklossen, hvor det sætter sig fast. træklodsen bevæger sig herefter 2,0 m før den går i stå.

hvor stor er klodsens hastighed, lige efter projektilet har boret sig fast?

bestem projektilets hastighed umiddelbart før det rammer træklodsen.

hvis i bare kunne give mig formlerne ville det være perfekt :)

på forhånd tusind tak


Svar #1
25. marts 2010 af klinki (Slettet)

har løst første spørgsmål, hvordan regnes det andet??


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2010 af kieslich (Slettet)

Ekin,før = Ekin,efter

0.5*mprojektil *vprojektil 2  = 0.5* (mprojektil + mklods)*vklods2


Svar #3
25. marts 2010 af klinki (Slettet)

jeg takker mange gange for hjælpen, men nåede selv at finde ud af det :D


Skriv et svar til: hjælp til en opgave hvor hastighed skal findes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.