Matematik

HJÆLP!!Bevis at når x vokser med h, så vokser y til y*a^h

25. marts 2010 af R4S (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg har har svært ved at bevise følgende opgave

Bevis at når x vokser med h, så vokser y til y*ah

Hjælp bedes så hurtigt som muligt.

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2010 af mstouby (Slettet)

 Det kommer jo en hel del an på, hvilken sammenhæng der er mellem y og x. Du må uddybe dit spørgsmål. Det er ikke let at komme med et godt svar, hvis man først skal gætte sig til spørgsmålet.

\Mikkel


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2010 af mathon

         y = b·ax         benyttet to gange giver

         y2 = b·ax2
         y1 = b·ax1      som ved division giver
 

         (y2/y1) = ax2-x1 = aΔx

         y2 = aΔx ·y1  som for Δx = h giver

         y2 = y1·ah


Skriv et svar til: HJÆLP!!Bevis at når x vokser med h, så vokser y til y*a^h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.