Matematik

Find hastigheden, når du kører 4...

25. marts 2010 af Petereter (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg håber at jeg kan få noget hjælp til hvordan man løser sådan en opgave og til sidst en lille kontrol :)

Opgaven lyder : Find hastigheden, når du kører 4 km på 5 min?

please help me :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

hastighed = distance/tid

v = 4km/5min = 4•12km/(5•12min) = 48 km/t


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2010 af R4S (Slettet)

skal det være kilometer i timen eller meter per sekund?


Svar #3
25. marts 2010 af Petereter (Slettet)

kan man så tjekke svaret ved at sige 48 km/t : 60 gange 5 min = 4 km?? :)


Svar #4
25. marts 2010 af Petereter (Slettet)

Til r4s

jeg vil nok tro at det bare skal være i timen... :)

Men jeg forstår ikke hvorfor der er blevet ganget med 12 min??


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - Jeg gangede med 12, fordi 5 min er 1/12 af 1 time. Som regel, når det drejer sig om trafik, angiver man hastigheder i km/t .


Skriv et svar til: Find hastigheden, når du kører 4...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.