Matematik

Find hastigheden hjæææællllllllppppppp!!

25. marts 2010 af Petereter (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan finder man hastigheden når man kører 4000 m på 5 min???

Håber nogen kan give en lille forklaring med osv :) jeg har fået det til 13.3 km/t


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2010 af Aguil (Slettet)

En god formel er:

s = strækning

v = hastighed

t = tid

v gange t = s

s divideret med v = t

s divideret med t = v

s (4000) divideret med v (5) = v (800 meter i minuttet). For at lave minutter om til timer skal du dividere med tres.

800 : 60 = 13,333. Så du havde helt ret :)


Svar #2
25. marts 2010 af Petereter (Slettet)

Mange tak for din hjælp :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2010 af Aguil (Slettet)

Så lidt :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2010 af keg (Slettet)

På 5 min=1/12 time køres 4 km

på 12/12=1 time køres 12* 4= 48 km/time

så de 13,3 er ikke korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er jo samme opgave du stillede tidligere i dag i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=825365

hvor du også fik svar. Der er vel ingen grund til at køre den samme opgave i to forskellige tråde.


Svar #6
25. marts 2010 af Petereter (Slettet)

Jamen jeg forstod ikke hvorfor du havde ganget med 12... og der var ikke nogen der svarede efter et stykke tid, så oprettede jeg en ny for at få svar, men selvfølge tak for din hjælp :)


Svar #7
25. marts 2010 af Petereter (Slettet)

det lige meget nu med opgaverne nu.


Skriv et svar til: Find hastigheden hjæææællllllllppppppp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.