Almen studieforberedelse (AT)

AT

25. marts 2010 af sssl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har besvaret mit sidste spørgsmål, men jeg har det som om, jeg ikke besvarer det rigtigt..

det lyder: hvad var og er konsekvenserne af pasteurisering for fødevareproduktionen

og jeg har svaret:

Pasteurs opdagelser fik J.C. Jacobsen, til at oprette et laboratorium til undersøgelse af gæringsprocessen, og siden 1876 har der fundet en betydningsfuld forskning sted af proteiners biokemi og de fysiske betingelser for kemiske reaktioner. Der bliver nu produceret bakteriefrit øl og vin, og man er fri for sygdommen. Selvom Louis Pasteur opdagede pasteurisering for at konservere øl og vin, begyndte man derimod også at pasteurisere mælk i slutningen af 1800 tallet. Al mælk der bliver solgt ude i markedet, bliver i dag pasteuriseret ved høje temperatur. Det er dødt mælk vi indtager, fordi pasteurisering ødelægger alt i mælken, dvs. dens aminosyre, enzymer og alle vitaminerne der bliver ødelagt ved høj temperatur. Upasteuriseret mælk er mindre farligt end pasteuriseret mælk. Men tværtimod har det medicinske samfund og mælkeindustrien overbevist samfundet om, at hvis vi ikke drikker nok mælk, vil vores knogler gå i opløsning, og det kunne også være rigtigt. Men der kunne være tale om hvor meget mængde pasteuriseret mælk man indtager.

jeg håber i kan svare mig hurtigst som muligt, da jeg skal aflevere den imorgen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2010 af Ade (Slettet)

Jeg synes generelt, at tekststykket er for normativt.

Desuden fokuserer du primært på mælk, men spørgsmålet lægger op til at du skal undersøge fødevarer generelt. Eller er det bare fordi jeg ikke har kunnet se hele opgaven?


Svar #2
26. marts 2010 af sssl (Slettet)

Jeg mener fødevare, dvs. mælk og øl produktionen, og det er derfor jeg kommer ind på det.


Skriv et svar til: AT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.