Fysik

MEGET SVÆR OPGAVE ! HELP

26. marts 2010 af missunknow (Slettet)

i et fjernsyn frembringes billedet af elektroner, der accelereres i billedrøret. elektronerne accelereres af en spændingsstigning på 15 kV. beregn den elektriske krafts arbejde på hver elektron i billedrøret. de accelererede elektroner rammer fjernsynsskærmen bagfra og bliver absorberet heri. en del af den energi, som fjernsynsskærmen herved modtager, bliver udsendt som lys. hver elektron afleverer en energi, som er lig med den elektriske krafts arbejde på den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2010 af mathon

det elektriske felts arbejde på en elektron
er
           A = ΔE = |e|·U = (1,60218·10-19 As)·(1,5·104 V) = 2,40327·10-15 Ws = 2,40327·10-15 J


Svar #2
26. marts 2010 af missunknow (Slettet)

har du beregnet den elektriske krafts arbejde på hver elektron i billedrøret her?

og hvor får du 1,5*10^4 V fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -  1,5*10^4 V = 15kV er spændingsstigningen, og 1,60218·10-19 As er ladningen for een elektron.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2010 af mathon

.


Skriv et svar til: MEGET SVÆR OPGAVE ! HELP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.