Matematik

ligning for linje

27. marts 2010 af xbirch (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Jeg har en opgave, som jeg har lidt svært ved!

b) bestemt en ligning for linjen l, som går gennem skæringspunktet for m og n, og som er parallel med linjen med ligningen 6x + 9y - 11 = 0.

jeg har fundet ligningerne for linjerne:

m: 2x-4y=12

n: x+4y=4

og skæringspunktet er (8,1)

er der nogen der kan fortælle mig hvordan jeg kan regne denne ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2010 af Isomorphician

m: 2x - 4y = 12 <=> -4y = -2x + 12 <=> y = 0,5x - 3

n: x + 4y = 4 <=> 4y = -x + 4 <=> y = -0,25x + 1

m = n <=>

0,5x - 3 = -0,25x + 1 <=>

0,75x = 4 <=>

x = 5 1/3

x-værdien indsættes i m:

10 2/3 - 4y = 12 <=>

-4y = 1 1/3 <=>

y = -1/3

Skæringspunktet er altså (5 1/3; -1/3)

6x + 9y - 11 = 0 <=> 9y = -6x + 11 <=> y = -(2/3)x + 11/9, hvoraf hældningskoefficienten er -2/3

Det bruges til at finde den linje der er parallel med l og går gennem (5 1/3; -1/3):

y = -2/3(x - 5 1/3) - 1/3 <=>

y = -(2/3)x + 3 5/9 - 1/3 <=>

y = -(2/3)x + 3 2/9


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2010 af MN-P (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt

du skriver:


jeg har fundet ligningerne for linjerne:

m: 2x-4y=12

n: x+4y=4

og skæringspunktet er (8,1)

(8,1) er ikke skæringspunktet for m og n

Jeg tror du skal skrive første del af opgaven også, Du har måske lavet en fejl i a)


Svar #3
30. marts 2010 af xbirch (Slettet)

Altså først har jeg fundet skæringspunktet mellem m og n.

m: 2x - 4y = 12

n: x + 4y = 4

skæringspunkt:

(2x-4y)-(x+4y)= 12-4

x=8

m: 8 - 4y = 12

4y= 4

y=1

skæringspunkt= 8,1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2010 af Isomorphician

(2x - 4y) + (x + 4y) = 12 + 4 <=>

2x - 4y + x + 4y = 16 <=>

3x = 16 <=>

x = 5 1/3


Skriv et svar til: ligning for linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.