Matematik

Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for l

29. marts 2010 af sanns9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen. (:

jeg prøver at løse en opgave17b:

En funktion f er bestemt ved: f(x) = 2x^3 - 15x^2 + 24x + 5

Tangenten til grafen for f i punktet P85,f(5)) kaldes m. Grafen har også en anden tangent l, der går igennem P.

Bestem en ligning for m, og bestemt førstekorrdinaten til røringspunktet for l.

Jeg finder m ved tangentens ligning: y = f´(x0)*(x-x0) + f(x0)

Men hvordan finder jeg førstekoordinaten til røringspunktet for l? (Der er en hurtig grim skitse vedhæftet)

- På forhånd tak!

Vedhæftet fil: skitse.jpg

Svar #1
29. marts 2010 af sanns9 (Slettet)

Ups ... Punktet er P(5,f(5))


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2010 af Isomorphician

f(x0) = 2x03 - 15x02 + 24x0 + 5

f'(x0) = 6x02 - 30x0 + 24

(x, y) = (5, 0)

Indsæt ovenstående i tangentens ligning og udregn.


Skriv et svar til: Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.