Matematik

Løsning til ligning

29. marts 2010 af NiclasHansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med en blækregning der indeholder et følgende spørgsmål:

Det oplyses at -2 er løsningen til ligningen x^2+6x+a = 0

Bestem a.

Umiddelbart sidder jeg lige nu og er på total bar bund i denne opgave. Er der nogen der måske kunne hjælpe til at komme frem til en løsning til den?

Venlig hilsen

/Niclas


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

sæt -2 ind i stedet for x


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. marts 2010 af Lazhamza (Slettet)

Problemet i sig selv fortæller, at -2 er et rod.

Så er x=-2, herefter ligner vores ligning:

(-2)^2+6(-2)+a=0

4-12+a=0

-8+a=0 --------> a=8 :)


Svar #3
29. marts 2010 af NiclasHansen (Slettet)

Det giver lige pludselig noget mere mening. Synes bare ikke lige jeg kunne genkende opgaven, når den var skrevet op på den måde.

Tak for hjælpen begge to :)


Svar #4
30. marts 2010 af NiclasHansen (Slettet)

Har et lille sidespørgsmål til denne opgave. Det næste jeg skal består nemlig i at jeg skal bestemme den anden løsning til ligningen.

Kan det være rigtigt at jeg skal sætte -2 ind på samme måde som jeg har gjort, men så derudover sætte mit 8-tal ind på a's plads. Så det kommer til at se således ud:

(-2)^2+6(-2)+8 = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2010 af Lazhamza (Slettet)

Hvilken anden løsning? Forstod lige ikke helt.

ligningen du skrev er jo lige med 0. Det giver bare 0.


Svar #6
30. marts 2010 af NiclasHansen (Slettet)

Kan heller ikke rigtig selv forstå hvad opgaven går ud på. Den lyder som følgende:

Det oplyses at -2 er løsning til ligningen x2+6x+a = 0

a) Bestem a.

b) Bestem den anden løsning til ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2010 af Lazhamza (Slettet)

nå jo for fanden. Ligningen har jo trods alt to trod, da det er en andengrads ligning.

x2+6x+8 = 0  Opløser vi den lige

(x+4)(x+2)=0
Den første rod var jo -2, det er den første løsning.

Den anden rod er -4 og det er så den anden løsning til ligningen.


Svar #8
31. marts 2010 af NiclasHansen (Slettet)

Hmm, synes ikke rigtig jeg kan gennemskue hvad du gør.

Hvad gør du når du opløser den som du starter med. Og hvordan kommer du frem til den anden rod bliver = -4?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. april 2010 af Lazhamza (Slettet)

Et rod er det/de tal der gør vores ligning lige med(=) nul. Hvis du giver -4 så bliver det til nul.

Når vi kommer til, hvordan jeg opløste den, så er det ganske enkelt.

Ax2 + Bx + C=0 , roderne x1 og x2

x1 + x2 = -B/A

x1*x2= C/A

hvilken vej opløser du en ligning normalt? Måske kan jeg hjælpe dig på den måde:) 


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Ja du sætter a=8 ind og får x2+6x+8=0, så er den anden rod -4


Svar #11
05. april 2010 af NiclasHansen (Slettet)

Er det så "lovligt" at solve den når man først har fundet ud af hvad a er?


Skriv et svar til: Løsning til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.