Fysik

Ligefrem proportionalitet i fysik

01. april 2010 af Lyn90 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder her med en opg., hvor jeg skal vise at f2 er ligefrem proportional med √mlod.

Jeg ved at ligefrem proportionalitet = forholdet mellem f2 og √mlod er konstante. Men hvordan vises det?

Jeg har en række målinger med f2 afhængigt af mlod, hvor √ bagefter er udregnet, men hvordan vises det?

Håber der er en der kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

kvadratroden af mlod er en konstant, hvis mlod ikke varierer (og det gør masse sjældent uden i relativitetsteorien), så grafen skulle gerne fremstille en ret linie


Svar #2
01. april 2010 af Lyn90 (Slettet)

hvad så hvis der bruges lodder af forskellig masse?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

så er det en anden situation, fysisk set, et andet eksperiment


Svar #4
01. april 2010 af Lyn90 (Slettet)

Men hvis jeg ud fra det skal kunne forklare, at det er ligefrem proportionalt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

ja men det er ganske enkelt, hvis forholdet mellem to størrelser er konstant, så er de ligefrem proportionale. Hvis den ene vokser 4 gange, så må den anden også køre det x/y = k <=> 4x/4y = k


Svar #6
01. april 2010 af Lyn90 (Slettet)

Okay, mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 - Lav en graf af dine tabelværdier, hvor du afsætter f2 langs y-aksen og √mlod langs x-aksen. Hvis grafen med god tilnærmelse er en ret linie gennem (0, 0), har du eftervist at f2 er proportional med √mlod .


Skriv et svar til: Ligefrem proportionalitet i fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.