Matematik

Kan ikke finde ude af 3 Mat opgaver, please hjælp!!!

01. april 2010 af Daniall (Slettet)

Hej, jeg har prøvet sindsygt hårdt, men kan simpelt hen ikke finde ud af de her 3 opgaver. Er der ikke nogen der ville lære/vise mig hvodan man laver dem?

Opgave 1)
''Bestem de værdier af k der gør, at ligningen -3x² + 4kx + k = 0 har netop en løsning.''
-----------------------------------------------------------------
Opgave 2)
I en trekant KLM gælder, at arealet er 393,3 ,M= 90 grader og k= 34,6.
Bestem de to øvrige sidelængder.
Bestem vinklerne K og L.
-----------------------------------------------------------------
Opgave 3)
En lineær funktion f er bestemt ved at f(12)=678 og f(15)=666.
Bestem en forskrift for f.

En anden lineær funktion g er bestemt ved forskriften g(x)= 3/4 x + 2049/4
Beregn koordinatsættet til grafernes skæringspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Kort fortalt:

1) diskriminanten skal være 0,

2), arealet er ½*højden*grundlinien,

3) forskriften finder du af α=Δy/Δx


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opgave 1)
Find diskriminanten d for 2.-gradsligningen og bestem k, så d = 0 (derved har ligningen netop een løsning).

Opgave 2)
Trekanten er retvinklet, med areal A=393,3 . Den ene katete er k=34,6. Arealet er A = 1/2 k•l , hvor l er den anden katete, så l kan findes, og dermed kan hypotenusen m findes af Pythagoras. Endelig kan de to andre vinkler bestemmes, nå de tre sider er blevet bestemt, da sinK = k/m og sinL = l/m .

Opgave 3)
y = f(x) = f(x1) + x (f(x2)-f(x1))/(x2-x1)

Løs ligningen f(x) = g(x)


Skriv et svar til: Kan ikke finde ude af 3 Mat opgaver, please hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.