Matematik

hjælp til opgave - uden hjælpemidler

02. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)


En funktion f er bestemt ved f(x) = x^3 + 2x + 8
Bestem f ' (1), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1)).

Hvordan løser jeg denne opgave ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 - Først beregner du f'(x) . Dernæst kan du beregne f'(1) og endelig kan du så bestemme ligningen for den rette linie, der går gennem (1, f(1)), og som har hældningskoefficienten f'(1) .

Men du skal løse opgaven uden hjælpemidler!!


Svar #2
02. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

hvordan beregner jeg f ' (x)   .

jeg ved godt hvordan man beregner f ' (1)  der indsætter man bare 1 på x plads.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du bruger reglerne for differentiation af et polynomium, og

(xn)' = n•xn-1


Svar #4
02. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

har jeg da aldrig hørt om ,s?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det tvivler jeg stærkt på. Det er da en forudsætning for at kunne løse opgaven.


Svar #6
02. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

hmm, kigger lige mine noter igennem


Svar #7
02. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

er det så f(x) = 3 * 1^3-1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke helt korrekt. Du kom af med x lidt for hurtigt. Funktionen er

f(x) = x3 + 8x + 2 .

Find de afledede af x3, 8x, og 2 , og læg dem sammen, med f'(x) som resultatet.


Svar #9
02. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

er ikke sikker på at jeg forstår det.

Altså jeg skal finde den afledede af x^3  .  Skal jeg bruge nogle regneregler til det ?


Skriv et svar til: hjælp til opgave - uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.