Matematik

afstand

04. april 2010 af SashaH (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan give et hint til hvordan man løser denne?

Beregn afstand |DC| fra jorden til skyen, når der foreligger følgende målinger:

a= 27,2 grader

b= 37,6 grader

|AB|= 50 km.

De to observatører er anbragt, så punktet D ligger lodret under C, og den vandrette linje gennem A og B.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2010 af mathon

to retvinklede trekanter og lidt trigonometri
giver

                 h = |CD| = 50·(tan(36,6º)•(tan(27,2º)/(tan(36,6º) - tan(27,2º))


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2010 af peter lind

Hvis jeg har forstået det rigtigt er det en  trekant med vinklerne A og B samt siden c kendt. Højden fra C skal findes. I så fald brug at tangent til en vinkel er modstående katete delt med hosliggende katete på de to trekanter ACD og BCD. sammen med at |AD| + |DB| = 50 km giver det 2 ligninger med to ubekendte som du kan løse.

Tegn en figur. Det er meget vigtigt ved den slags opgaver.


Skriv et svar til: afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.