Matematik

Bestem en ligning for en parabel

04. april 2010 af martinweber (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej ;) 

Håber der er nogen der ude som kan hjælpe mig med denne her matematik opgave ? 

En parabel går igennem punkterne (0,3), (-2,9), (2,1) 

Bestem en ligning for parabelen ? :) 

Et hurtig svar og forklarende svar ville være rart 

Vedhæftet fil: 2. gradspolynomier.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2010 af Proprium (Slettet)

Konstatér, at c er lig med 3, idet parablen går gennem punktet (0,3). Opstil derefter to ligninger med to ubekendte, idet du kender punkterne (-2,9) og (2,1):

9 = a · (-2)2 + b · (-2) + 3

1 = a · 22 + b · 2 + 3

Løs ligningesystemet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2010 af mathon

   c = 3

    y = x2·a + x·b + 3
                                       gennem ((-2,9), (2,1) giver
    9 = (-2)2·a + (-2)·b + 3
    1 = 22·a + 2·b + 3

   
     9 = 4·a - 2·b + 3
     1 = 4·a + 2·b + 3         addition giver

    10 = 8a + 6
    a = (10-6)/8 = (5-3)/4 = 2/4 = 1/2  som indsat i
    1 = 4·(1/2) + 2·b + 3

   1 = 2 + 2b + 3

   b = (1-5)/2 = -4/2 = -2


Svar #3
04. april 2010 af martinweber (Slettet)

 Tak for hjælpen ;) 


Skriv et svar til: Bestem en ligning for en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.