Matematik

Hjælp til et svært matematik spørgsmål!!!!!

04. april 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Håber på jeres hjælp og forklaring. På forhånd tak. 

Vedhæftet fil: Dok3.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

I trekant ABC kender du sidelængden a = 14,7 , vinklen A = 113,64º , og så vides det, at c = 3b. Vi udnytter nu cosinusrelationen

a2 = b2 + c2 - 2bc cosA

     = b2 +(3b)2 - 6b2 cosA

     = 10b2 - 6b2 cosA , hvoraf

b2 = a2/(10 - 6cosA) , og dermed

|AB| = c = 3a/√(10-6cosA) = 25,041

Trekantens areal er da

T = 1/2 bc sinA = 3/2 b2 sinA = 3/2 a2 sinA /(10-6cosA) = 23,935


Skriv et svar til: Hjælp til et svært matematik spørgsmål!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.