Matematik

tangenthældning i et punkt

04. april 2010 af raive (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey

jeg har fået opgaven:

vis at tangenthældningen for f(x) og g(x) har samme tangenthældning i punktet B (50,20)

f(x)=-0.008*x^2+40

g(x)=0.008* x^2 - 1.6x +80

på forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2010 af Proprium (Slettet)

Differentier funktionerne, sæt x = 50 og konstatér at differentialkvotienten i det pågældende punkt er den samme for de to funktioner.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at

g(x) = -f(x) -1,6x + 120.

Vis først, at graferne for f(x) og g(x) skærer hinanden i punktet B (50, 20), og find dernæst f'(x) og g'(x) og vis, at f'(50) = g'(50) .


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2010 af Proprium (Slettet)


Skriv et svar til: tangenthældning i et punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.