Matematik

finde afstanden mellem to parallelle linjer

04. april 2010 af GHG (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal løse en opgave hvori jeg skal finde afstanden mellem to parallelle linjer, men jeg kan ikke finde ud af den, og håber at nogen kan hjælpe mig.

Opgaven lyder:

Find afstanden mellem de to linjer:

m:   2x - 5y + 9 =0    og    n:  4x - 10y - 2 = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

De to parallele liniers ligninger bringes på formen

m: a•(x;y) + c = 0  og  n: a•(x;y) + d = 0 ,

hvor a er en enhedsvektor, der er normalvektor til de to linier. Afstanden mellem de to linier er da

D = |c - d|

Vektoren (2; -5) er normalvektor til de to linier, så vi kan bruge

a = (2; -5)/√(22+52) = (2; -5)/√29  som den normerede normalvektor. Dermed er

c = 9/√29  og  d = -1/√29  , så

D = 10/√29


Svar #2
05. april 2010 af GHG (Slettet)

Tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: finde afstanden mellem to parallelle linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.