Matematik

Monotoniforhold - 3 nulpunkter

05. april 2010 af Rebkka (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nu sidder jeg og bliver helt itvivl om en opgave.

Jeg skal bestemme monotoniforhold for  f^' (x)=(x+3)(x+1)^2(x-1) og har fået følgende nulpunkter x=-3, V x= -1 V x=1.

Hvordan finder jeg nu ud af hvor funktionen er aftagende/voksende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2010 af 42earth2 (Slettet)

Monotoniforholldet i intervallet fra ]-uendelig ; -3[ findes ved at indsætte en eller anden x-værdi mindre end 3 i f'(x). F.eks. f'(-4). Hvis f'(-4)<0 så er grafen aftagende i dette interval, og hvis f'(-4)>0 så er grafen stigende.

Det samme gør du for en x-værdi mellem -3 og -1. f.eks. f'(-2) og ser om den er stigende eller aftagende i dette interval.

Og til slut gør du det samme for en x-værdi større end 1-.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2010 af mathon

fuldfør selv
 monotoniforhold:
       for x<-1 er f '(x)??? 0, hvorfor f(x) er monotont ????
       for -1<x<1 er f '(x)??? 0, hvorfor f(x) er monotont ????


Svar #3
05. april 2010 af Rebkka (Slettet)

Jeg får følgende, men jeg er lidt usikker!!

]-uendelig;-3[ = voksende

[-3;-1] = aftagende

[1;-uendelig[ = voksende


Svar #4
05. april 2010 af Rebkka (Slettet)

Og der skulle selvfølgelig ikke være minus foran det sidste "uendelig"


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2010 af mathon

rettelse i #2

fuldfør selv
 monotoniforhold:
       for x<-3 er f '(x)??? 0, hvorfor f(x) er monotont ????
       for -3<x<1 er f '(x)??? 0, hvorfor f(x) er monotont ????
       for x>1 er f '(x)??? 0, hvorfor f(x) er monotont ????


Svar #6
05. april 2010 af Rebkka (Slettet)

Marthon, jeg forstår slet ikke din skrivemåde.

Jeg plejer blot at skrive det, som jeg har skrevet overfor^


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2010 af mathon


 monotoniforhold:
       for x<-3 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
       for -3<x<1 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
       for x>1 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende


Svar #8
05. april 2010 af Rebkka (Slettet)

Så det vil også rigtigt nok det jeg har skrevet???


Skriv et svar til: Monotoniforhold - 3 nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.