Matematik

Bestemmelse af a,så ligningen kun har én løsning

05. april 2010 af AaaLll (Slettet)

Hej Alle!
Jeg har lidt svært ved en opgave, hvor man skal bestemme tallet a, så ligningen kun har én løsning. Ligningen ser sådan ud: x2-(a+3)*x+3a = 0
Nogen der kan hjælpe?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2010 af mathon

 når en andengradsligning har netop én løsning
er
          d = 0

  d = (-(a+3))2 - 4·1·(3a) = 0

        a2+6a+9 - 12a = 0

        a2 - 6a + 9 = 0

        (a-3)2 = 0

        a = 3


Svar #2
05. april 2010 af AaaLll (Slettet)

Når ja, det kan jeg godt se :) tusind tak!


Skriv et svar til: Bestemmelse af a,så ligningen kun har én løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.