Matematik

lineær model hjælp!

05. april 2010 af indefinable (Slettet)

hej. har lidt problemer med en opgave vedr. lineær modeller-

Har fået følgende opgave:

Figuren viser fagforeningen FOA's skøn over udviklingen i antallet af manglende social- og sundhedsmedarbejdere i perioden 2006-2015.
a) Opstil en lineær model, der beskriver den viste udvikling.

I figuren får man  af vide at i 2006 manglede der 8000 og i 2015 ville der mangle 35000.

Håber i kan hjælpe.... ;D


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2010 af Isomorphician

Sæt år 2006 til år 0.

Deraf får du punkterne:

(x1, y1) = (0, 8000)

og 

(x2, y2) = (9, 35000)

Den generelle forskrift for en lineær graf: y = ax + b

Du kan nu finde hældningskoefficienten a ved:

a = (y2 - y1)/(x2 - x1)

b kender du allerede, da du kender værdien i x = 0


Skriv et svar til: lineær model hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.