Matematik

HJÆLP SIMPEL LIGNING!!!!

05. april 2010 af Walsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey igen i må sgu undskylde at jeg spørger igen.

Jeg har en meget simpel ligning med 2 ubekendte men kan ikke få den til at gå op ?

find tallene a og b når det oplyses, at a/b=3/2. og a+3b=27

Jeg løser den således men laver en fejl undevejs som jeg ikke kan finde

a=3/2*b a=27*3b

a-a=3/2*b-(27*3b)

27=4,5b . 27/4,5 = 6. B=6 men når jeg sætter B ind i den første ligning giver den 9 (rimligt) men når jeg sætter den ind i den næste giver den et meget besynderligt tal 486.

Kan i hjælpe???

MVH Holger


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2010 af NejTilSvampe

 a = (3/2)b  og  a= 27 -3b    <--------- der!


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2010 af peter lind

Det går galt med din anden ligning. a≠27*3b. Sæt i stedet resultatet fra den første ligning ind i den anden. a + 3b =( 3/2)b+3b = 27


Skriv et svar til: HJÆLP SIMPEL LIGNING!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.