Matematik

hvordan bestemmer jeg cirklens ligning udfra 2 punkter der ligger på cirklen.

05. april 2010 af frederikps (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven lyder: Bestem Cirklens ligning for cirklen, der går igennem punkterne A (3,38) og B (26,25). Jeg har fundet frem til at radius er 25.. HELP! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2010 af NejTilSvampe

 stil to ligninger med to ubekendte op

(3-a)^2 + (38-b)^2 = 25^2 

og

(26-a)^2 + (25-b)^2 = 25^2 


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. april 2010 af mathon

en cirkel er ikke éntydigt bestemt
af to periferipunkter og en radius

der er to cirkler, som opfylder betingelserne


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2010 af mathon

                               (x - 24,9439)2 + (y - 49,9777)2 = 252
                   og
                               (x - 4,05609)2 + (y - 13,0223)2 = 25

....................

       mellemregningerne er ikke "pæne"

       benyt

       solve((3-a)^2+(38-b)^2=25^2 and (26-a)^2+(25-b)^2=25^2,{a,b})


Skriv et svar til: hvordan bestemmer jeg cirklens ligning udfra 2 punkter der ligger på cirklen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.