Matematik

Bestem differentialkvotienten

06. april 2010 af top1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg skal bestemme differentialkvotienten for den her fuktion

f(x)=3√(1-x2)5

hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Altså

f(x) = 3 (1-x2)5/2 . Dermed er

f'(x) = 3•5/2 (1-x2)3/2•(-2x) = -15x (1-x2)3/2


Svar #2
06. april 2010 af top1234 (Slettet)

hvis jeg løser den grafisk giver det ikke mening med det svar?


Svar #3
06. april 2010 af top1234 (Slettet)

har vedhæftet en fil. prøv at kig på den?

Vedhæftet fil:Dok2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Prøv, om du kan gemme den vedhæftede fil i .doc format.


Svar #5
06. april 2010 af top1234 (Slettet)

sådan så skulle den vist være iorden

Vedhæftet fil:Dok2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 - Det eneste, jeg ser i din fil, er det matematiske udtryk for funktionen f(x), som du også gav i #0. Men nu melder sig så spørgsmålet, om 3-tallet i funktionsudtrykket er en konstant faktor, eller en radix-beskriver. Mener du den tredje rod af det, der står inde i parentesen? I så fald, er det jo ikke den funktion, jeg differentierede i #1. Altså, mener du

f(x) = 3√(1-x2)5 = (1-x2)5/3 ?

I så fald er

f'(x) = -(10/3)•x•(1-x2)2/3


Svar #7
06. april 2010 af top1234 (Slettet)

nej det er 3 gange kvadratroden så den første må være rigtig

tak


Svar #8
06. april 2010 af top1234 (Slettet)

den er faktisk helt rigtig, forstod heller ikke hvorfor den den var forkert grafisk...
jeg skrev den ind på en anden måde også giver det mening

tak skal du have, jeg havde rodet mig ud i noget alt for rodet noget. du gav mig en simple måde.


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

OK, jeg kan ikke se noget galt ved udtrykket for f'(x) i #1 , forudsat at f(x) er givet som i #1.


Skriv et svar til: Bestem differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.