Matematik

Bestemmelse af monotoniforhold

06. april 2010 af cwgoul (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg sidder med en matematik aflevering og er gået i stå ved denne opgave:

Om en funktion f oplyses det, at dens differentialkvotient er givet ved

                   f'(x) = x^4*x^3-3x^2+5x-2

a) Bestem monotoniforholdene for f

Aner virkelig ikke, hvad jeg skal gøre..


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2010 af peter lind

Løs ligningen f'(x) = 0. Mulige rationelle rødder er ±1 og ±2. Ellers  skal du nok bruge et CAS værktøj til det. Et polynomium er kontinuert, så der polynomiet kan kun skifte fortegn i nulpunkterne. Brug dette for at finde fortegnene for f'(x). Er f'(x) > 0 er funktionen voksende, er f'(x) < 0 er den aftagende.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

(Skal der være et + eller et - og ikke et * mellem x^4 og x^3?)

Du skal se på nulpunkter og fortegnsvariation for f'(x)

Jeg gætter på, at det skal være

f'(x) = x4 - x3 - 3x2 + 5x - 2 ,

for så er x = 1 en dobbeltrod i f'(x) = 0.


Skriv et svar til: Bestemmelse af monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.