Fysik

Hjæælp til fysik:)

07. april 2010 af monalise (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kunne virkelig godt bruge noget hjælp til de her opgaver, har prøvet og prøvet, det vil ikke lykkedes.


På en campingplads opvarmes 1,8L vand med en spritbrænder fra 18 grader til 80 grader. Ved opvarmningen, der varer 15 min, bruges 32 g sprit?
a. Hvor meget varmeenergi udvikles der ved afbrændingen af 32 g sprit?

b. Hvad er spritbrænderens effekt?

c. Hvor meget energi modtager vandet?


d. Hvor stor er nyttevirkningen?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2010 af mathon

brændværdi for 95% sprit er 25,3 MJ/kg

       a. Hvor meget varmeenergi udvikles der ved afbrændingen af 32 g sprit?

           E = (0,032 kg)·(25,3·106 J/kg) = 809 600 J


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. april 2010 af papas (Slettet)

E = B*m = 25,3 kJ/g * 32g = 809,6 kJ                  25,3  brændværdi for ethanol

P=E/t = 809600 J / 900 s = 900 W   max

E = m c DT = 1.8 kg* 4,2 kJ/kg/C * (80-18) C = 468,72 kJ

η = Enytte / Eomsat = 468.72 / 809.6 = 0.579 = 57.9 %


Svar #3
07. april 2010 af monalise (Slettet)

Tusind tak, hvor er i gode:)


Skriv et svar til: Hjæælp til fysik:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.