Matematik

hjælp til formel

07. april 2010 af xerox (Slettet) - Niveau: A-niveau

4 variable størrelser er forbundet ved formlen :  R=R0(1 + α * t) og U=R*I   hvor R0 og α  er konstanter

opstil en formel der udtrykker t ved U og I


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2010 af mathon

 
                  R = Ro(1 + α·t)

                  U/I = R = Ro(1 + α·t)

                  U/(Ro·I) = 1 + α·t

                  α·t = ((U/(Ro·I)) - 1)

                  t = ((U/(Ro·I)) - 1)/α


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2010 af sHastrup (Slettet)

Indsæt udtrykket for R i ligningen U=R*I og isolér t.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2010 af papas (Slettet)

R0(1 + α * t)*I =U

1 + α * t=U/I/R0

at=U/I/R0 - 1
 

t = (U/I/R0 - 1)/α
 


Skriv et svar til: hjælp til formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.