Matematik

Ekspotiental funktion

07. april 2010 af Djemba (Slettet)

I et radioaktivt stof henfalder atomkernerne med tiden. I en prøve af et bestem radioaktivt stof er antallet A(t) af henfald pr. sekund givet ved

A(t)=148*0.0956^t,

hvor t er tiden målt i sekunder

a) Bestem antallet af henfald pr. sekund til tidspunktet t=10. Bestem halveringstiden.

Okay. Den første del der skal jeg vel sætte 10 på ts plads, og så har vi antal henfald pr. sekund. Og den anden del med halverinstiden, der skal vi vel sige ln(0.5)/ln(0.956)

Ër det korrekt forstået?

b) Bestem det tidspunkt, hvor der er 5 henfald pr.sekund

Skal 5tallet placeres i stedet for A(t), da det er henfaldet pr. sekund?

Help?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2010 af Isomorphician

a) Skal der stå 0,0956 eller 0,956? Du skriver begge dele.

b) A'(t) = 5


Svar #2
07. april 2010 af Djemba (Slettet)

Der skal stå 0.956. Sorry.

Så a-delen af opgaven er korrekt?


Svar #3
07. april 2010 af Djemba (Slettet)

Og så siger du at jeg skal til at differencere? I beren


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2010 af Isomorphician

#3, nej det gør jeg ikke efter at have læst opgaven.

Løs 5 = A(t)


Skriv et svar til: Ekspotiental funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.