Matematik

bestem integralet

07. april 2010 af samsim (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har prøvet mange gange, men kan desværre ikke finde frem til løsningen.

jeg skal bestemme integralet af følgende??

∫?cos(x) e^(sin(x)) ? dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at d(sin(x))/dx = cos(x), og foretag substitutionen t = sin(x). Dermed er dt = cos(x) dx, så integralet bliver

∫ cos(x) esin(x) dx = ∫et dt = et + k = esin(x) + k

I dit udtryk er der nogle ?-tegn. hvis de har nogen egentlig betydning, er det muligvis et andet udtryk, du har tænkt på, end det, jeg har integreret. Men fremgangsmåden skulle kunne bruges.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2010 af mathon

     sæt
              u = sin(x)  og  dermed cos(x)·dx = du
hvoraf af

              ∫cos(x)·esin(x)dx = ∫esin(x)·(cos(x)dx) = ∫eu·du = eu + k = esin(x) + k


Skriv et svar til: bestem integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.