Matematik

Komplekst tal fortolkes som vektor

09. april 2010 af NIP (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan  kan et givet komplekst tal på sum form z = x + y·i kan fortolkes som en vektor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Det kan det heller ikke, det kan fortolkes som et punkt i planen, et komplekst tal har ingen retning som en vektor har.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. april 2010 af mathon

   men
             de komplekse tal kan afbildes på mængden af vektorer

således
at
             z = (x,y·i) = rθiv(x,y)
             modulus z = r = √(x2+y2)
             argumentet af z = θ = tan-1(y/x)            
som det
fx praktiseres ved brug af roterende vektorer i vekselstrømsteorien


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. april 2010 af mathon

rettelse           
                                   z = (x,y·i) = r·ei·θ → v(x,y)


Svar #4
22. april 2010 af NIP (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Komplekst tal fortolkes som vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.