Matematik

linær vækst

10. april 2010 af Felia93 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hey.. jeg sidder med en opgave, som jeg bare er gået helt død i.. håber der er en der kan hjælpe mig. ^^

Grafen for en lineær funktion f går gennem punkterne (7, 2) og (-5, 5).

a) Beregn a og b og find dermed forskriften for f(x).

b) Beregn f(13).
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2010 af Isomorphician

a)

a = (y2 - y1)/(x2 - x1)

b = y1 - ax1

b)

Indsæt 13 på x's plads og udregn værdien


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2010 af Proprium (Slettet)

a) I den lineære funktion er:

a = Δy/Δx

b = y1 - ax1

Indsættes værdierne, fås:

a = (5-2)/(-5-7) = -1/4 = -0,25

b = 2 - (-0,25) · 7 = 3,75

Forskrift: f(x) = -0,25x + 3,75

b) f(13) = -0,25 · 13 + 3,75 = 0,5


Skriv et svar til: linær vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.