Matematik

HJÆLP .... overfladeareal???

10. april 2010 af nette-mussen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

heej jeg håber virkelig at der er nogen der kan hjælpe mig..

opgaven lyder:

Beregn overfladearealet af pyramidens fire trekanrede flader.

fakta:

pyramiden er 120 m høj og måler 90x90 meter i grundplan..

jeg håber virkelig at i kan hjælpe mig. tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2010 af Isomorphician

Du kan finde længden af den skrå side vha. Pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2010 af MN-P (Slettet)

Grundlinien i de 4 trekanter er 90 m

højden fås ved hjælp af pythagoras i den retvinklede trekant der går fra midten af en af pyramidens sider til toppen af pyramiden, lodret ned og ud til begyndelsespunktet igen. Højden er fremhævet

ht2 = (90/2)2+1202 =2025+14400=16425

ht=128

Areal ialt 4*1/2 * 90 *128


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2010 af MN-P (Slettet)

ht er højden i de fire trekanter, der tilsammen danner pyramiden


Skriv et svar til: HJÆLP .... overfladeareal???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.