Matematik

Bestem ligning for cirkeltangenten i Q

10. april 2010 af rexden1 - Niveau: A-niveau

Hej Mat-venner.

Vil lige høre om jeg er på afveje:

En opgave lyder at jeg skal bestemme cirkeltangenten i Q, når jeg ved at min cirkel er: (x+4)^2+(y-2)^2=25

Jeg har x-koordinaten givet som er: -5/2

pkt. 1)

har indsat mit x i ligningen og løser 2.gradsligningen der fremkommer: mine 2 y-værdier har jeg fået til: 6,77 og -2,77. Hermed kan jeg vel allerede konkludere at min tangent er lodret ?

pkt. 2) For at finde min tangentligning, finder jeg vektoreren mellem de 2 punkter. Min vektor gir: (0, -9,54) og finder normalvektoren (9,54, 0), som jo skal bruges i a(x-x0)+b(y-y0)=0

pkt. 3) indsætter og reducere hvilket gør at jeg får min ligning til: 9,54X+23,85=0

Er det helt galt eller hvad ? 

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2010 af mathon


Svar #2
10. april 2010 af rexden1

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Bestem ligning for cirkeltangenten i Q

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.