Matematik

Eksponentiel vækst

11. april 2010 af Unknownnigger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder således:

Find forskriften for den eksponentielle vækst, der er bestemt ved f(5) = 9 og f(10) = 19. Beregn f(7) og f(12).

-------------------------------------------------

Nogen der kan vise mig udregningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af ramme2 (Slettet)

f(x) = b*ax

b = (x2-x1)√(y2/y1

a= y1/ax1               a er fremskrivningsfaktoren.

(x1;y1)  = (5;9)    (x2;y2) = (10;19)


Svar #2
11. april 2010 af Unknownnigger (Slettet)

b = (x2-x1)√(y2/y1)

Hvorfor siger du kvadratrod???


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2010 af ramme2 (Slettet)

Det er et rodtegn. der står ( x2-x1)√                 10-5 = 5   den femte rod af y2 divideret med y1

5√(19/9)


Svar #4
11. april 2010 af Unknownnigger (Slettet)

ok.

Kan du prøve at regne alt stykket? Fordi jeg må vide helt præsis hvordan man gør...


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2010 af ramme2 (Slettet)

a= 5√(19/9)  = 1,16   dette er fremskrivningsfaktoren tilvæksten er 0,16=16%

jeg skrev ved en fejl at  b = (x2-x1)√(y2/y1)    jeg mener naturligvis at a = (x2-x1)√(y2/y1) og   b = y1/x1a  

b = 9/51,16                           b= 1,39

regneforskrift   f(x) = 1,39*1,16x


Svar #6
11. april 2010 af Unknownnigger (Slettet)

ok tak for


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.