Matematik

Løsning til differentialligning

11. april 2010 af KittyMisLilly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Undersøg om f(x)=e4x-2x2-x-1/4 er en løsning til differentialligningen

dy/dx = 4y+8x2

Har prøvet mig lidt frem, men synes ikke jeg får noget brugbart med mindre den IKKE er en løsning


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af mathon

hvad har du prøvet?


Svar #2
11. april 2010 af KittyMisLilly (Slettet)

først at lave f'(x) = -4x+4e4x-1

og så 4*(-4x+4e4x-1)+8x2 =8x2-16x+16e4x-4

Og så ved jeg ikke lige hvad jeg mere skal


Svar #3
11. april 2010 af KittyMisLilly (Slettet)

* 4*(-4x+4e4x-1)+8x2 =8x2-16x+16e4x-4


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2010 af mathon

                        f '(x) = 4·e4x - 4x - 1 = 4((e4x - x - 2x2 - (1/4)) + 2x2 ) = 4y + 8x2


Skriv et svar til: Løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.