Matematik

MATEMATIK- igen ! Hjæælp.

11. april 2010 af Zeynepp (Slettet)

opgaven lyder således:

Grafe for f(x)= x3-12x2+45x-50 afgrænser sammen med førsteaksen i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

a) Bestem arealet af m. 

der er også figur.. ved ikke hvordan jeg skal vise jer det.. Men, nogle der har en bud på hvordan jeg skal regne dette ud??

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af natasia91 (Slettet)

først skal du sætte f(x)= x3-12x2+45x-50 lig med 0. så solver du og finder x. (der er to løsninger)

så skriver du integraltegnet med det ene x for oven og det andet for neden, så skriver du ligningen og til sidst *dx.
det er sikkert forskelligt fra lommeregner til lommeregner. men så har du svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2010 af natasia91 (Slettet)

∫ = integraltegnet :P


Svar #3
11. april 2010 af Zeynepp (Slettet)

Mange tak :D

Men det sidste forstod jeg ikke helt, det med, skriv ligningen og til sidst * dx ? :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2010 af natasia91 (Slettet)

hvilken lommeregner har du?
formlen du bruger hedder: ∫ a forneder og b foroven   (f(x)) *dx


Svar #5
11. april 2010 af Zeynepp (Slettet)

Texas instruments :) jeg prøver :) mange tak..


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2010 af natasia91 (Slettet)

godt, håber det lykkedes


Svar #7
12. april 2010 af Zeynepp (Slettet)

Det gjorde det :) Mange tak


Skriv et svar til: MATEMATIK- igen ! Hjæælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.