Matematik

Funktionernes egenskaber - en opgave

12. april 2010 af Mango28 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg skal bestemme definitionsmængden. Jeg kan egentlig godt finde ud af mine opgaver, men når det kommer til kvadratroden af (..) så står jeg af. Hvad gør jeg?

h(x) = kvadratroden af - 2x +4


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2010 af mathon

      √(-2x+4)   og  -2x + 4 ≥ 0 
                              4 ≥ 2x
                              2 ≥ x
eller skrevet          x ≤ 2
     
                           Dm(h) = ]-∝;2]

                           


Svar #2
12. april 2010 af Mango28 (Slettet)

Tak for svaret!

Hvorfor siger du i første linje lig med eller større end? Hvorfor ikke bare lig med?

(undskyld, man kan ikke finde tegnene på min computer..)


Svar #3
12. april 2010 af Mango28 (Slettet)

Jeg har prøvet mig frem ved en anden opgave..

j (x) = 1 / kvad 2x - 3

2x - 3 = 0

2x = 3

x = 3/2

Dm (f) = R+ bortset fra 3/2

??????


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. april 2010 af mathon


j (x) = 1/√(2x - 3)

               2x - 3 ≥ 0

               2x ≥ 3

              x ≥ 3/2

       Dm(j) = [(3/2);∝[


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. april 2010 af mathon

         kvadratrod er kun defineret i R
når
         radikanden er større end eller lig med 0


Skriv et svar til: Funktionernes egenskaber - en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.