Matematik

bestem den ubestemte

12. april 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Linjen Mg: Kt + y = 7  og en anden linje V er bestemt ved:x+ 2y=3. Det  oplyses at de to linjer er ortogonale

Bestemt t (t eret tal) ?

Det er jeg kørt ret s fast i.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2010 af peter lind

Jeg går ud fra at du mener at ligningen for Mg er t*x+y=7. Hvis linjerne skal være ortogonale skal deres normalvektorer også være det så det kan omformuleres til at vektorerne (t,1) og (1,2) skal være ortogonale.


Svar #2
12. april 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)

DEt er klart, så kan jeg jo bare isolere t - mange tak.

Må jeg lige høre dig om noget andet: hvis det oplyses at en cirkls centrum er (3,-2) og punktet (-1,4) ligger på cirklen hvordan kan jeg så finde dens ligning? Det må jo være noget med (x-3)^2 + (y+2) ^2 , men hvad derefter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2010 af peter lind

Ligningen skal du sætte lig med kvadratet på radius. Radius er afstanden fra centrum til (-1,4)


Svar #4
13. april 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)

Kan jeg til det bruge afstandsformlen for vektorer?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2010 af peter lind

Den har samme rod så afstanden mellen 2 punkter A og B er det samme som længden af vektoren AB


Skriv et svar til: bestem den ubestemte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.