Matematik

areal???

12. april 2010 af lisabella (Slettet)

Hej

I et koordinatsystem i planen er der givet tre punkter A(4,2), B(12,8) og C(9,14)
a) Tegn i et koordinatsystem en skitse af den trekant, som de tre punkter udspænder og bestem arealet af trekanten.
 

Jeg har tegnet trekanten, men hvordan bestemmer jeg arealet. Ved at jeg skal bruge noget med vektor??

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2010 af PMxD (Slettet)

du skal finde længderne af siderne..

så finder du arealet for en vilkårlig trekant ved brug af:

A=0,5 * a * b * SinC

a og b er sidelængder

C finder du ved at finde vinklen mellem to vektorer 

håber det er hjælp.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2010 af MN-P (Slettet)

Beregn længden af de tre sider i trekanten ved hjælp af afstandsformelen

Brugderefter Herons formel til beregning af arealet

T=√(s(s-a)(s-b)(s-c))                       hvor s=(a+b+c)/2


Skriv et svar til: areal???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.