Matematik

Differentialregning opgave

12. april 2010 af Løvgaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens!

Jeg ville sætte pris på noget matematik hjælp fra jeres side. Det er opgave 5B, b i den vedhæftede fil.

Altså jeg er med på at man skal bruge tangentligningen, men hvad jeg ikke er med på, er hvordan jeg laver den differentierede af

2x2 = x2·(√y)+y2

Så jeg ville sætte pris på lidt hjælp hertil! ;)

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Opgave.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

differentier den implicit (se herom i din bog)


Svar #2
12. april 2010 af Løvgaard (Slettet)

Og hvad er det nu lige det er?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2010 af mathon

                (2x2)' = (x2·√(y) + y2)'               differentieres med hensyn til x

                4x = 2x·(√y) + x2·1/(2√(y))·(dy/dx) + 2y·(dy/dx)

                4x = 2x·(√y) + (x2/(2√(y)) + 2y)(dy/dx)

                dy/dx = (4x - 2x·(√y)) / (x2/(2√(y)) + 2y)

                dy/dx = 2(2 - (√y)) / (x/(2√(y)) + 2y)


Svar #4
13. april 2010 af Løvgaard (Slettet)

Så det er sådan her, det skal se ud (?), se vedhæftet fil...

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Differentialregning opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.