Fysik

Hjælp til fysik

13. april 2010 af LifesSorrow (Slettet)

 2) Datering af havvand

En prøve på 20 liter havvand fra overfladen indeholder 1,3·105 atomer af isotopen 39Ar. Det er så få 39Ar-kerner at det er meget vanskeligt at måle deres aktivitet.

B) Beregn aktiviteten.
A = K · N


Svar #1
13. april 2010 af LifesSorrow (Slettet)

* 1,3*10^5 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Skal du ikke bruge nogle oplysninger om halveringstider eller energien, der frigøres ved et henfald?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2010 af mathon

T½ = 269 år

      k = ln(2)/T½ = ln(2)/(269·365,25·24·3600 s) = 8,16524·10-11 s-1

      A = (8,16524·10-11 s-1)·(1,3·105) = 1,06·10-5 s-1 = 1,06·10-5 Bq


Skriv et svar til: Hjælp til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.