Matematik

Det matematiske pendul

14. april 2010 af Enork (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej..

Jeg har fået en matematik opgave jeg er lidt lost i, den lyder sådan..

"Det matematiske pendul er en simplificeret fysisk beregningsmodel for et pendul:
Det består af en masseløs snor med længde L, som i den ene ende er fastgjort til et ubevægeligt punkt, og i den anden ende er forsynet med et (uendeligt) lille "lod". Når pendulet foretager små udsving, kan svingningstiden T beregnes ved

T = 2pi* sqrt(L/g)

hvor g er den lokale tyngdeacceleration; ca. 9,82 m/s²

Formlen gælder approximativt, ikke eksakt, fordi den bygger på approximationen sin θ ≈ θ for små værdier af θ

C) omskriv udtrykket fra wikipedia til formlen T = k*L^n.

Hvilke værdier får man for k og n?"

Håber der er en der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

T=2π/g2 kan skrives som k og så får vi L½


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

der skulle stå √g


Skriv et svar til: Det matematiske pendul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.