Fysik

Fly acceleration! Need help :)

15. april 2010 af tinnnnn (Slettet)

Startbanen på en flyveplads skal være lang nok til, at et fly kan nå hastigheden 300 km/h, før det letter. Flyet kører på startbanen med en konstant acceleration på 1,6 m/s2.

Hvor lang skal startbanen mindst være?

Er det s(t) = 1/2 * a0 * t^2 + v0 * t + s0 jeg skal brugge?

Men kender dog ik tiden så er i tvivl? :S 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2010 af Oistein (Slettet)

 v0 er starthastigheden for flyet. Er den ikke nul? Ellers er det den rigtige formel du har fat i. Tiden kan du finde ved at bruge udtrykket for hastigheden:

v(t) = a * t

hvor du kender v og a.

Dette t kan du så bruge i den oprindelige ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2013 af mcbuen (Slettet)

Så t=v(t)/a ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2013 af mcbuen (Slettet)

Eller finder t ved hjælpe af denne formel i stedet for: t=√v(t)/a?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2013 af mcbuen (Slettet)

Grunden til at jeg spørger, er følgende at jeg lige vil være sikker på foretagende.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2013 af mcbuen (Slettet)

Men jeg får følgende svar at t=13,69s når vi ved at v=300km/h og at a=1,6m/s^2, og at t i givet fald kan beregnes, på denne måde at t= √v(t)/a. Dermed så må stamfunktionen s(t)=149,933km, da man beregner s(t) på denne måde: s(t)=1/2*a0*t^2+v0*t+s0. Men jeg er ikke sikker på om det er helt rigtigt, så jeg vil lige høre om det er helt rigtigt eller om det i givet fald er forkert?


Skriv et svar til: Fly acceleration! Need help :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.