Matematik

Beregn areal mellem graf og første akse..

15. april 2010 af kjgizmo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet en opgave hvor jeg er bedt om at bestemme et areal mellem en funktion og første aksen..

Jeg er noget i tvivl om hvordan den skal gribes an..

f(x) = x^3 + 6x^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2010 af Proprium (Slettet)

Anvend:

ba(f(x))dx = [F(x)]ba = F(b) - F(a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2010 af rexden1

Din funktion skal integreres, Arealet må skulle bestemmes inden for et interval, fx fra X=1 til X=5, det må stå i opgaven !

Herefter skal du anvende følgende formel: A(x)= F(x2)-F(x1)


Svar #3
15. april 2010 af kjgizmo (Slettet)

Der står ikke noget i opgaven med interval, men mon ikke det kan ses udfra grafen hvis man får den tegnet og ser hvor nulpunkter ligger ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Nulpunkterne er x=-6 og x=0 , så det er sikkert på intervallet [-6 ; 0] , at integralet skal beregnes. Funktionen f(x) er positiv mellem de to nulpunkter.


Skriv et svar til: Beregn areal mellem graf og første akse..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.