Matematik

tre rette linier (1g.)

27. februar 2005 af 2fast4you (Slettet)
tre rette linier a,b og c afgrænser en ttrekant ABC. de tre linier er givet ved ligningerne

a. y+2 = 0
b. x+1 = 0
c. 4x-5y-26 = 0

A) indtegn linierne i et kordinatsystem
B) bestem koordinaterne til A, B og C

hvordan gør jeg det. jeg kan ikke en gang få dem ind i koordinatsystemet. tror godt jeg kan ved a og b men ikke med c, kan ikke forstå det. nogle der vil hjælpe?

mvh kim

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2005 af Katty (Slettet)

Omskriv ligningerne og indtegn dem:

a: y = -2

b: x = -1

c: y = (26/5)-(4/5x)

Svar #2
27. februar 2005 af 2fast4you (Slettet)

når sådan. det ser mere bedre ud. tak, kunne bare slet ikke se nogle mening i dem før..

tak. :)

Svar #3
27. februar 2005 af 2fast4you (Slettet)

det er "minus" -26 i ceren ik?

Svar #4
27. februar 2005 af 2fast4you (Slettet)

jeg kan altså ikke få det til at passe.
kan du ikke lige tjekke disse.

a. y=-2
b. y=x+1
c. y=0,8(x-6,5)

det er de eneste kordianter jeg kan få til at danne en trekant.

mvh kim

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2005 af Katty (Slettet)

Nej, det er +26 og ligningerne ser sådan ud:

a: y = -2

b: x = -1

c: y = (26/5)-(4/5x)

y = -2 betyder bare, at linien er vandret og følger -2. x = -1 betyder, at linien er lodret og følger -1. Prøv at indtegne dem nu.

Svar #6
27. februar 2005 af 2fast4you (Slettet)

okay viste ikke at b. var lodret.

findes der en formel til at beregne koordinaterne til dem. eller er det bare meningen jeg skal se dem ud fra grafen.?

mvh kim

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2005 af Katty (Slettet)

Både og. Du ved jo af forskrifterne, at a og b mødes i (-1,-2).

Så kan fx bestemme y-koordinaten til det punkt, hvor b møder c, dette gøres ved at sætte -1 ind i stedet for x i y = (26/5)-(4/5x). Så har du nemlig et punkt (-1,y)

Du kan også bestemme x-koordinaten til det punkt, hvor a og c mødes, ved at sætte c lig -2. Så har du et punkt (x,-2).

Skriv et svar til: tre rette linier (1g.)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.